Geen woorden, maar daden

Janam de klusjesman

Janam werkt al een hele tijd in De Fietswerkplaats. Tijdens de verbouwing kwamen we er achter dat hij een goede klusjesman is. En dat is hij nog steeds. Janam doet al het onderhoud, timmerwerk, verfwerk. Hij maakt de werkplaats als maar mooier. Het nieuwste project waar hij aan werkt zijn de gereedschapsborden. Elke werktafel krijgt een eigen gereedschapsbord in een eigen kleur. De materialen ervoor kopen we bij onze buren in de Bouwkringloop. Lekker handig.

 

 

Niels

Niels, 17 jaar, is heel erg ziek geweest en gaat nu even niet naar school. Hij gaat bij ons heel voorzichtig proberen om zijn conditie weer op peil te krijgen. Hij heeft nog niet veel kennis van het fietsenmakersvak, maar is wel heel leergierig. Voor Roben, onze gediplomeerde fietsenmaker en leermeester, is dat een prima uitgangspunt om iemand op te leiden. Want waar een wil is, is een fiets.

 

 

Mijlpaal

Eindelijk, eindelijk is het dan zover. Kapotte fietsen verdwijnen niet zomaar meer in de oudijzerbakken van de ROVA. Op initiatief van Astrid Janssen van Groen Links heeft wethouder Tigelaar actie ondernomen om verspilling daadwerkelijk een halt toe te roepen. Het leverde een gesprek op met ambtenaar Ernst Beitler, contract deskundige ROVA en Mieke Bleij, directeur van het Kringloopcentrum. En eigenlijk waren we er heel snel uit. Het Kringloopcentrum heeft namelijk na een aanbesteding, als enige partij een container op het terrein van de ROVA staan. Tot nu toe brengen mensen daar alleen spullen naar toe die heel zijn, ook fietsen. We gaan er gezamenlijk voor zorgen dat mensen daar ook hun kapotte fietsen brengen. Hoe we dat precies gaan doen bespreken we de komende weken met elkaar, maar dat we het samen gaan regelen, dat staat vast. Geen woorden, maar daden. Eindelijk.

 

Ton, Ernst en Mieke

 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *