Gat in de markt

Gat in de markt

De Fietswerkplaats krijgt steeds meer bekendheid. Niet alleen als plek om goedkope fietsen te kopen, maar ook als plek waar mensen met een arbeidsbeperking werkervaring op kunnen doen. De gemeente Amersfoort; Sovee; Kwintes woonbegeleiding en collega-reïntegratie bureau’s weten de weg naar De Leeuwerikstraat meer en meer te vinden. Het leidt niet altijd onmiddellijk tot een match, maar er is blijkbaar een grote behoefte aan een dergelijke werkplek in Amersfoort. We zijn er trots op.

Afbeelding 

Asbest onderzoek

Vorige week hebben we asbest onderzoek gekregen omdat de school binnen afzienbare tijd gesloopt zal worden. We zitten er in ieder geval nog tot de zomer, maar daarna zullen we moeten verkassen. Het was “destructief asbest onderzoek”. Dat betekent dat de uitvoerder gewoon ons pand kapot mocht maken en niks hoefde op te ruimen, noch hoefde te herstellen. Lekker is dat. We zijn zo gek met onze werkplaats dat we hier niet blij van werden.

Afbeelding

We hebben de gaten in het plafond met grote vellen papier afgedekt zodat het gelukkig niet meer opvalt. Tja, dit is natuurlijk de consequentie van anti-kraak huren. 

Stijgende verkoop

Met de verkoop van de fietsen gaat het geweldig. Omdat we nu elke dag open zijn, betaalt zich dit onmiddellijk uit. Kregen we aanvankelijk vooral buurtbewoners op bezoek, nu hebben we ook diverse wijkteams als klant. De nieuwe wijkteams hebben goede maar goedkope fietsen nodig, en laten wij die nou net hebben! 

Afbeelding

We verkopen 1 á 2 fietsen per dag en we raken op deze manier aardig door onze eigen voorraad heen. Dat vraagt om actie. Dus heb je nog een fiets over en wil je die graag kwijt? Dan weten we nog wel een goed adresje 🙂 

 

 

 

 

Delen:

0 thoughts to “Gat in de markt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *