Enthousiast Vakmanschap

Het gaat goed met de fietswerkplaats. Behalve Kundige Kevin werkt nu ook Razende Roben in de werkplaats. Roben is gediplomeerd fietsenmaker en een zeer welkome aanvulling.

Roben 2

Roben’s droom is om een eigen fietsenmakerij te hebben, maar vanwege chronische rugproblemen,  ziet hij hier vanaf. In ieder geval voorlopig. De fietsenwerkplaats voor mensen met een beperking is voor hem een prima tussenstation. Roben en Kevin kennen elkaar van de opleiding en werken prima samen.

Roben en Kevin 2

Hoe relatief een beperking is, realiseer ik me tegenwoordig maar al te goed. Want Roben en Kevin hebben zoveel  kennis van fietsen, dat ik zelf degene ben met de beperking. “Lukt het?” vroeg Roben me laatst, toen hij zag dat ik een klein buigveertje over het hoofd zag en geen idee had hoe ik een onderdeel moest demonteren. Op zo’n moment buig ik deemoedig het hoofd. Wat ben ik dan blij met deze Handige Harry’s.

Maatwerk Recycling

Om de buurt te laten zien wat er in het schooltje gebeurt heeft Nick ten Boske van nickart.nl affiches ontworpen. De affiches sieren de ramen. Reden voor een buurman om naar binnen te stappen met het verzoek of we een slag uit zijn band konden halen. Natuurlijk kunnen we dat, maar…ik moest hem teleurstellen, we doen het niet. We leveren alleen aan de Kringloop en leveren niet aan particulieren, die verwijzen we door naar de fietsenmaker bij ons op de hoek.

Tip van de week: Hoe monteer je handvatten op een stuur? Hoe voorkom je dat ze er vanaf schuiven?

Handvatten met simsom lijm
Antwoord: Smeer de handvatten aan de binnenkant in met Simson bandenplaklijm. Het handvat glijdt er nu gemakkelijk op en als de lijm is opgedroogd zit het muurvast.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *