Een Nieuw Begin

Fiets Shop Soesterberg

 

 

Ja, ja. Niet alleen Roben is gestopt bij De Fietswerkplaats. Ook Oscar.  Oscar heeft ruim een half jaar bij De Fietswerkplaats gewerkt. In die tijd heeft hij het vak van fietsenmaker wonderbaarlijk snel in de vingers gekregen. Ouder, maar niet versleten 🙂 Samen zijn ze in Soesterberg een fietsenwinkel begonnen. Naast de wat duurdere tweedehands fietsen, verkopen ze ook nieuwe fietsen. En, misschien wel hun belangrijkste troef, tweedehands elektrische fietsen. Ze zijn niet de enige fietsenmaker in Soesterberg, maar met de komst van duizenden nieuwe woningen op de oude vliegbasis, groeit het aantal inwoners. En dat geeft kansen. Zet hem op boys, we houden contact.

Sean

 

 

Met het vertrek van Roben en Oscar maken we pas op de plaats in De Fietswerkplaats wat betreft het aannemen van nieuwe vrijwilligers. Want plots hebben Lars en Dennis veel meer verantwoordelijkheid gekregen. Zij zijn nu de technische mensen. Toen Sean opbelde en vroeg of hij bij ons kon komen werken als vrijwilliger, zeiden we aanvankelijk nee. Maar toen hij in het gesprek aangaf ervaring te hebben, spitsten we onze oren. Sean komt als geroepen. Hij heeft bij de kringloopwinkel in Zeist gewerkt en repareert ook in zijn eigen tijd fietsen. Hij kan nog niet alles, maar wel al heel veel en fietsen maken is zijn passie. Dat is precies wat we nodig hebben. Welkom Sean!

Nog meer nieuwelingen

 

 

Fietsenmaken is hard werken. Maar wat pas echt hard werken is, is het grootbrengen van 3, 4 of 5 koolmeesjongen. We hebben het geturfd. In 10 minuten tijd brachten pa en ma 10 keer voedsel voor hun jongen. Elke minuut krijgen de jongen te eten. En dat de hele dag door, de ouders vliegen af en aan. Ze halen het voedsel uit ons straatje, dat steeds groener wordt, maar halen het ook uit wat verder gelegen bomen. Respect, wat een moed, wat een energie.

Delen:

One thought to “Een Nieuw Begin”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *