Een bewogen week

Aiaiaiai
De afgelopen twee weken gebeurde er van alles op De Fietswerkplaats. We hadden een boze klant die ons luidkeels voor Prutsers uitmaakte, omdat we weigerden garantie te geven op een fiets waar hij zelf overduidelijk aan geprutst had. Het is een gevleugelde uitdrukking op de werkplaats geworden. Ook Aiaiaiai hebben we aan onze woordenschat toegevoegd. Een klant kwam terug met zijn fiets die hij bij ons gekocht had. Het sleuteltje zat nog in het slot, maar werkte niet meer. Een duur slot, waarvan het niet vaak gebeurt dat het binnenwerk kapot gaat. Na enig overleg besloten we de man garantie te geven. Hij verliet opgewekt de zaak. We pakten de slijpmachine en stonden op het punt het slot door te slijpen, toen de man terug kwam. Tot zijn verbazing had hij nog een sleuteltje in zijn jaszak gevonden. Hij liep naar de fiets, stak het sleuteltje in het slot en hop, het slot ging open. Aiaiaiai jammerde de man vervolgens minuten lang, waarbij hij met zijn hand tegen zijn hoofd sloeg. We kunnen er nog steeds om lachen, Aiaiaiai.

Stefan houdt het voor gezien
Stefan heeft zo’n twee jaar bij ons gewerkt en heeft in die tijd heel wat fietsen opgeknapt. Hij is er deze week mee gestopt, omdat hij het lawaai en de onrust op De Fietswerkplaats niet aan kan. We hebben van alles geprobeerd, maar het is ons niet gelukt om een fijnere plek voor hem te maken. Het zijn nog steeds teveel prikkels voor hem. Ontzettend balen dat het ons niet gelukt is om hem voor De Fietswerkplaats te behouden. Stefan, ontzettend bedankt voor je enorme inzet!

575-vertrek-stefan
Stefan neemt zijn gereedschapskisten mee en vertrekt

In de krant
Meestal zorgen wij zelf voor persberichten, maar dit maal kwam de pers naar ons toe vanwege de naderende komst van de Aldi. Journalist Johan Hardeman van het AD kwam op bezoek. Hij interviewde verschillende van ons en hield een pleidooi voor De Fietswerkplaats. Als succesvol werkgelegenheidsproject, en project voor nuttig hergebruik van oude fietsen. Met daarbij natuurlijk de prangende vraag waar we heen moeten als we plaats moeten maken voor de supermarkt. Wanneer dit allemaal echt gaat spelen is nog niet duidelijk. In januari 2017 kunnen mensen bezwaren indienen. Hier geldt een periode voor van 6 weken. Daarna gaat de Gemeente met de bezwaren aan de slag. Afhankelijk van de ernst van de bezwaren gaat dit korter of langer duren. Hier staat geen termijn voor.

574-johan-hardeman
Johan Hardeman van het AD in gesprek met Roben

Johnny tekent contract
Johnny heeft het afgelopen jaar via het Werk Mee traject van De Gemeente Amersfoort bij ons gewerkt. Hij heeft keihard gewerkt en laten zien dat hij een hele goede fietsenmaker is. Hij heeft het gewoon in de vingers. Hij heeft zijn contract dik en dik verdiend. Gefeliciteerd Johnny! Dat je nog veel van die prachtige fietsen met glimmende spatborden mag maken.
576-contract-john

 

 

 

 

 

 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *