Duizend

Werkbezoek

Wethouder Bertien Houwing heeft samen met gebiedsmanager Douwe Offringa onze werkplaats bezocht. We gaven haar ons ‘Wereldaffiche’ cadeau. Na afloop stuurde ze een mailtje waarin ze schrijft: ‘Ik heb genoten van het bezoek aan De Fietswerkplaats. Goed om te zien hoe de werkplaats functioneert en wat de werkplaats betekent, voor de medewerkers, de klanten en ook voor de buurt.’

571-wethouder-houwing
Wethouder Bertien Houwing, Ton Beckers en Douwe Offringa. Op de achtergrond ons ‘Wereldaffiche’. 

Duizend fietsen

In 2015 kregen we 600 fietsen van Amersfoorters. In 2016 zitten we inmiddels op 1000 stuks. Een ongelofelijk aantal. Dank zij al deze giften kunnen we goede en goedkope fietsen leveren. De gulle gever van fiets nummer 1000 was Johan Hoppinga. Hij kreeg van ons een bloemetje.

569-fiets-nummer-1000
Ton, Janam, Johan Hoppinga, Roben en Denisse

Noodfondsen

Ik heb nooit geweten dat er zoveel noodfondsen in Amersfoort bestaan. De Stichting Leergeld; De Voedselbank; Sociale Zekerheid van de Gemeente Amersfoort; Arbeidsreïntegratie; Charitasfonds PCI; Noodfonds Diaconieën Amersfoort. Dagelijks komen mensen met een bon van een van de fondsen een fiets bij ons kopen.

570-fondsen

Soms hebben we genoeg fietsen zodat mensen kunnen kiezen. Maar evenzo vaak hebben we er maar een paar staan, of helemaal geen, omdat onze fietsen zo gewild zijn. Dat is een enorm compliment voor al onze fietsenmakers. Daar ben ik apetrots op!

 

 

 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *