Druk, drukker…

Tijdelijke stop reparaties

Het is een gekkenhuis bij fietsenmakers. We horen het van alle fietsenmakers om ons heen. Alsof iedereen tegelijkertijd een fiets komt kopen, of zijn fiets wil laten repareren. Bij ons is dat niet anders. Op de foto staan fietsen die mensen al bij ons gekocht hebben, maar die we nog op moeten knappen. De wachttijd is inmiddels opgelopen tot 3 weken. En tussendoor komen dan nog de reguliere reparaties. Soms kleine reparaties, maar soms een reparatie waar onze fietsenmakers een dag mee bezig zijn. Dat verkort de wachttijd voor de verkochte fietsen allerminst. Daarom hebben we het gekke besluit genomen om tijdelijk geen reparaties meer aan te nemen. We kunnen het werk gewoon niet aan en we hebben onvoldoende ruimte in de werkplaats om alle fietsen een plek te geven. En nogmaals, het is een tijdelijke stop. Zo gauw we de rij fietsen weer tot een normale proportie hebben teruggebracht, pakken we de reparaties weer op.

Unieke banden

Op het eerste gezicht lijkt er niets bijzonders aan de hand met deze fiets. Leuk kleurtje velgen, maar maar maakt dat de fiets nou zo bijzonder? Nee, dat is het niet. Zoek het ventiel bij de banden. Je kunt lang zoeken, want deze banden hebben geen ventiel. Ze hebben geen binnenband en zijn gemaakt van een verend materiaal, zodat je er toch lekker op kunt fietsen. Nooit meer lekke banden. Handig toch!

Relatieborrel

Foto: Ellen Molenaar, Leergeld

De Stichting Leergeld, een belangrijke klant van ons, nodigde ons uit voor een relatieborrel met burgemeester Bolsius en verschillende partners van de Stichting. Armoedebestrijding stond centraal in deze bijeenkomst in het Berghotel en dan vooral hoe de verschillende partijen beter kunnen samenwerken. In die hoedanigheid was, naast de burgemeester, ook wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh aanwezig ( rechts op de foto). Zij heeft o.a. het armoedebeleid in haar portefeuille. De Fietswerkplaats is hierin beleidsmatig geen partij. Wij zorgen voor goede en betaalbare fietsen, dat is ons doel. Zodat kinderen uit armere gezinnen niet hoeven lopen, maar weer met de fiets naar school kunnen. En daar zijn we hartstikke trots op.

 

 

 

Delen:

One thought to “Druk, drukker…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *