Cum Laude

Gediplomeerd, en hoe!

Dennis heeft zijn diploma Fietstechnicus gehaald, cum laude! Dat hebben we dan ook niet zomaar voorbij laten gaan. Klanten die afrekenden aan onze balie, vroegen we om te bellen met een fietsbel die voor dat doel klaar lag. Als ze dat deden, en dat deden ze allemaal, klonken na hun eerste belsignaal, bellen vanaf alle werktafels. Een kakofonie aan bellen. Jammer dat we dit maar 1 week doen. Gefeliciteerd Dennis, geweldig.

         

 

Nieuwe verkoopmethode

De druk op onze fietsen is zo groot, dat we geen fietsen meer direct verkopen. Alle fietsen zijn uitverkocht. Verkochten we onze fietsen voorheen buiten, bij de rijklare fietsen, nu verkopen we vanaf onze eerste etage. Bij de voorraad fietsen die we nog op moeten knappen.

 

 

We overleggen met de klant over het soort fiets. Vervolgens wijzen we verschillende fietsen aan die passen bij de klant.  Als de klant tot een keus komt, spreken we een prijs af en een week later staat de fiets klaar. Het is een heel andere werkwijze, maar het werkt. Als service spreken we af dat de klant pas definitief beslist om de fiets te kopen na een proefrit. Want een fiets moet lekker zitten, moet je passen. Dat voel je pas echt als je er op rijdt. Tot nu toe is het 1 keer voorgenomen dat de klant de fiets niet kocht, omdat hij toch kleiner uitviel dan gedacht. Nog dezelfde dag verkochten we de fiets aan een ander, zo snel kan het gaan.

Het Element

Het Element is VMBO-school met een beroepsgerichte leerweg. Vlak bij ons verrijst een nieuw gebouw. Leerkrachten kwamen bij ons aan de deur met de vraag of wij oefenmateriaal kunnen leveren aan de school. Fietsen om uit elkaar te halen en vervolgens weer in elkaar te zetten. Natuurlijk kunnen we dat. De eerste fietsen zijn al richting Element gegaan. ‘Als we de fietsen weer in elkaar gezet hebben en opgeknapt hebben, willen jullie ze dan weer terug voor de verkoop?’ kregen we als vraag. We konden er wel om lachen. ‘Nee’ antwoordden we ‘dat willen we niet. De kwaliteit van onze fietsen willen we voor de volledige 100% zelf bepalen.’ Daar hadden ze wel begrip voor, gelukkig. Wie weet wat zo’n samenwerking oplevert.

 

 

 

 

Delen:

2 thoughts to “Cum Laude”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *