Cadeau

Portaal

 

 

Het was weer feest deze week. Een paar weken geleden kregen we veel fietsen van de RABO bank, deze keer was woningbouw coöperatie Portaal de gulle gever. We kregen zo’n 70 fietsen.  Jaarlijks ruimen ze fietsen op die mensen achterlaten in de buurt. En gelukkig weten ze ons dan te vinden. Dank je wel Portaal.

Wijze lessen

Arthur Hooijer is een trouw lezer van ons blog. Toen hij  las dat we ons willen verdiepen in de reparatie van accu’s, bood hij spontaan aan om hierover een  les te geven. Wat een cadeau, wat een geweldig plan.

 

 

De jongens luisterden ademloos hoewel het echt geen gemakkelijke stof is. Een batterij is vergelijkbaar met een spier. Als je hem niet gebruikt verslapt hij en werkt hij niet meer. Maar een spier is trainbaar, dat is een accu ook. Tenzij hij zover heen is, dat ook dat niet meer helpt, dan is de accu dood. De wet van Ohm kwam voorbij. ( De stroomsterkte door een geleider is recht evenredig met het potentiaal verschil tussen de uiteinden). En Arthur leerde ons dat elke batterij een weerstand heeft. Hoe groter de weerstand, hoe minder stroom een batterij levert. En nog veel meer. Een heerlijke les. Dank je wel Arthur.

Groen

Ons straatje is kaal zonder enig groen, behalve onze twee bloembakken. Bezige bijen hebben hier niks te zoeken.

 

Ons kale grijze straatje

 

Het liefst zouden we bomen in onze straat zien, maar ja of dat gaat lukken? Daarom hebben we vast op verschillende plekken klimop aangeplant. Hopelijk hebben die houvast aan het hek en krijgt ons straatje een groenere uitstraling. Dat is in ieder geval het idee. Zie je het al voor je?

 

 

 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *