Buurtbewoners op bezoek

Sinds begin van het jaar zijn de openingstijden van fietswerkplaats uitgebreid. Het afgelopen half jaar werkten we alleen op de dinsdag- en vrijdagmiddag. Vanaf 2014 is ook de maandagmiddag erbij gekomen.

Omdat we nu vaker open zijn, het licht brandt en er driftig gewerkt wordt, krijgen we steeds vaker nieuwsgierige buurtbewoners op bezoek. Hartstikke leuk en het levert ons ook nog wat op, want  we hebben inmiddels al 3 opknappertjes gekregen uit de buurt. Fietsen die in hun schuur staan te verpieteren.Wij zijn er heel blij mee. 

Image

Deze dame kwam vanmiddag op bezoek. Ze schonk ons de fiets. De jongens boden haar vanzelfsprekend direct een kopje koffie, zoals het hoort. 

Behalve dat we dit jaar vaker open zijn, is er nog een verandering. De eerste maanden kregen we de fietsen uitsluitend van de Kringloopwinkel. Wij knapten ze op en de Kringloopwinkel verkocht de fietsen en gaf ons er een kleine vergoeding voor. Maar Inmiddels krijgen we van verschillende kanten, zoals uit de buurt, maar ook van vrienden en organisaties, gratis fietsen aangeboden. Ook deze “eigen” fietsen knappen we op en verkopen we vanaf heden vanuit de Fietswerkplaats. Geheel legaal, met bon. Op deze manier hopen we meer inkomsten te verkrijgen waarmee we de huur kunnen betalen en nieuwe gereedschappen aan kunnen schaffen. Een tweesporen beleid dus. We knappen zowel fietsen op voor de Kringloopwinkel als voor onszelf.   

Image

Vandaag verkochten we de eerste fiets vanuit de Fietswerkplaats. Factuur 2014-F01. Joepie.  

 

Tot slot de tip van de week: Hoe voorkom je dat je tijd verspilt aan het zoeken naar gereedschap?

Het antwoord heb ik van de jongens moeten leren, want mijn werkplaats was een rommeltje: Ruim voortdurend tijdens het klussen je werktafel op. Berg gereedschap dat je niet meer gebruikt, direct weg op de juiste plek. Dan kun je het zo weer pakken als het nodig is. 

 

Delen:

0 thoughts to “Buurtbewoners op bezoek”

 1. Hallo Ton,

  Wat een leuke ontwikkelingen allemaal!

  Woensdag heb ik een gesprek voor het werken in buurtteam liendert. Wie weet kunnen we straks vaker koffiedrinken!

  Zien elkaar donderdag.

  Xx

  Annet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *