Blij met de Buren

Computer

Van de week was de computer kapot. Hij wilde niet meer printen en bestanden konden niet meer opgeslagen worden. Facturen konden we niet meer uitdraaien. Een klein drama. ‘Weggooien die computer’ reageerden de jongens ‘Een verouderd apparaat!’ Maar weggooien is niet echt mijn ding. Ik liep naar Bijan van de Kringloopwinkel en legde hem het probleem voor. ‘Breng de computer maar even hier’ zei hij. En jawel, in no-time fikste hij het probleem. Het bleek een update probleem waar Bijan zijn hand niet voor omdraait. Dank je wel Bijan.

904 Bijan
Bijan in zijn domein

Karton

Nog zo iets. Karton. Wij krijgen dagelijks dozen binnen van de groothandel. Onze werkplaats is niet al te groot en wat moeten we al dat karton? Ja, inderdaad, naar de Kringloopwinkel. In het magazijn staat een rolcontainer voor papier en karton. Dagelijks lopen we er even heen om ons karton te brengen. Voor de Kringloop levert het een paar centen op, voor ons bespaart het rommel en ruimte.

907 Serkan bij papierbak actief
Serkan gooit karton in de rolcontainer

Fietsen

We draaien boven verwachting goed. Veel sneller dan verwacht maken we al weer een klein beetje winst en verdienen we de kosten van de verbouwing langzaam maar zeker terug. Van te voren hadden we bedacht dat de Zwaaikom een prima plek zou zijn voor de verkoop van fietsen, maar dat reparaties achter zouden blijven. Deze verwachting is precies uitgekomen. Reparaties trekken weliswaar langzaam aan, maar blijven nog achter bij het niveau van onze vorige plek. De verkoop van fietsen daarentegen gaat prima. De consequentie daarvan hebben we niet voorzien. We hebben nu namelijk veel meer fietsen nodig. Stonden onze rekken met kapotte fietsen altijd vol, nu vallen er steeds meer gaten. Tijd voor meer reclame en…tijd om eens bij het Kringloopcentrum te gaan kijken. Het Kringloopcentrum krijgt dagelijks fietsen binnen. De goede fietsen verkopen ze en de kapotte?  Met de kapotte fietsen weten ze eigenlijk niet goed raad. Nou wij wel. Sinds twee weken houden ze kapotte fietsen voor ons apart. Voor € 5 per fiets mogen wij de bruikbare fietsen uitzoeken. Wat je noemt win-win. Helemaal prima. We zijn blij met de buren.

905 Kringloop fietsen
Ton met de eerste twee fietsen die we van het Kringloopcentrum gekocht hebben. 

 

 

Delen:

0 thoughts to “Blij met de Buren”

  1. Naast de krant en de TV is het hartverwarmend ook zulke goede berichten te lezen, ga zo door en ik zou bijna mijn fiets een mankement toewensen om te laten repareren.. IEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *