Blauw Geel

Nieuwe klanten

 

 

Chem ja mogu wam pomoch? (fonetisch opgeschreven). Het betekent: Waarmee kan ik u helpen? We hebben de afgelopen tijd weinig gemerkt van de Oekraïense vluchtelingen in Amersfoort, maar deze week barstte het los. We kregen bezoek van een Oekraïens gezin met 5 kinderen. Met een voucher van de Stichting Leergeld kochten ze twee fietsen bij ons. De vader kocht ook een fiets, met een gloednieuw bankpasje, waarvan ze de code nog van het papiertje moesten aflezen. Daarna kwamen drie jonge meiden zich oriënteren en vervolgens kwam de Amersfoortse Rotary die maar gelijk een bestelling plaatste van 5 fietsen. En de taal? Van de familie sprak niemand Engels. Moeder voerde het woord via een vertaalapp. Dat ging niet vlekkeloos, maar het voldeed prima. Van de drie jonge meiden sprak er één goed Engels. Zij leerde ons ook ons eerste zinnetje in het Oekraïens. Fijn dat we kunnen helpen met onze betaalbare fietsen.

Minder fijn

 

 

Vanuit De Fietswerkplaats hebben we het initiatief genomen om onze straat te vergroenen. Zo hebben we op de gele roadblocks plantenbakken gemetseld en daar vrolijke bloemen in gezet. Op de foto zie je midden in de plantenbak een blauwe plant, een Vergeet me Nietje. Mooi he! Jammer dan. De plant is er van de week uitgejat. Gewoon gestolen. Wie dat in zijn hoofd haalt weet ik niet. Echt idioot.

Goed nieuws

Onze naaste buren hebben het weer gefikst. Meneer en mevrouw Koolmees hebben hun grut deze week aan ons gepresenteerd. En dat mag er zijn. We zijn er zelf ook een beetje trots op.

 

 

 

 

 

Delen:

2 thoughts to “Blauw Geel”

  1. Hoi Ton,
    Leuk het natuurnieuws!
    Blauwe lelietjes van dalen bestaan niet, wel vergeet mij nietjes. Balen dat ze gejat zijn! Ik heb nog wel een paar van die plantjes voor je als je ze wil hebben.
    Succes en groetjes, Tineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *