Avonturen van een winkelier

De meeste klanten zijn tevreden, maar sommigen…

Komt een klant de winkel binnen. Hij komt zijn fiets ophalen. We hebben een nieuwe binnen- en buitenband op zijn achterwiel gezet. Hij controleert de fiets en ziet dat er een slag in zijn achterwiel zit. ‘U zou dit maken meneer’ zegt hij ‘dat heeft u niet gedaan’. Ik pak de opdrachtbon erbij en laat hem zien dat we alleen de banden zouden vervangen. We willen best het slag uit het wiel halen, maar dat kost extra geld, vertel ik hem.  De klant is des duivels en wil zijn fiets meenemen zonder te betalen. Maar ja, dat is niet de bedoeling. Ik zet de fiets op slot en doe de sleutel in mijn zak. Misschien niet heel handig, maar ja, ik wil niet dat de klant zonder te betalen de fiets meeneemt. De klant komt op me af en geeft me een duw. In de werkplaats stopt iedereen met werken, iedereen is paraat. ‘Ik bel de politie’ zegt de klant. ‘Een prima idee’ zeg ik. ‘Nee, u moet bellen’ zegt hij. Ook goed. Ik bel de politie. Tijdens het wachten geef ik de man een waterijsje. Twee jonge agenten arriveren, een man en een vrouw. Ze informeren eerst bij mij en vervolgens bij de klant wat er aan de hand is. Ik laat de opdrachtbon zien. Hun conclusie is simpel. ‘Meneer, u moet gewoon betalen, want het werk is volgens opdracht voldaan. Maar als ik u was zou ik voortaan naar een andere fietsenmaker gaan, want u bent niet tevreden.’ Ik had het niet beter kunnen zeggen. De klant betaalt en vertrekt. Als dit een eindexamenopdracht voor de agenten geweest was, waren ze wat mij betreft met vlag en wimpel geslaagd. Dank jullie wel.

 

 

Wat een bak-fiets

Het repareren van bakfietsen heeft niet onze voorkeur, want de fietsen nemen veel ruimte in en staan altijd in de weg. Dus proberen we de reparaties van bakfietsen vaak nog dezelfde dag te doen. Maar voor een vaste klant maakten we een uitzondering. De e-bike bakfiets was aan een grote renovatie toe. Zowat alles moest vervangen worden, inclusief het electrisch systeem. Binnen een paar weken zou alles gepiept zijn. We kunnen alles repareren en vrijwel alles lukt, maar in dit geval zat alles tegen. We kregen het electrisch systeem niet meer aan de praat. Wat we ook vervingen, wat we ook probeerden, het lukte niet. Telefoontjes naar de fabrikant hielpen niet. Ook andere fietsenmakers konden ons niet helpen of durfden er niet aan beginnen. De twee weken werden 4 weken, en de klant had de fiets hard nodig. Uiteindelijk bleek Happy Bike uit Nieuwland bereid om hun expertise in te zetten om de fiets te repareren. En nou maar hopen dat het hun wel lukt. Dank je wel Happy Bike.

 

 

Nieuwe stellage kinderfietsen

De actie van de ANWB om kinderfietsen te doneren is een enorm succes. Voor Amersfoort zijn wij het inleverpunt. Waar we voorheen vaak een tekort hadden aan fietsen, hadden we nu een tekort aan bergruimte. Tijd voor actie. Aanvankelijk wilden we met steigermateriaal een extra stelling in elkaar zetten, maar toen we bij onze buren van het Kringloopcentrum aan het speuren waren naar de juiste materialen, stuitten we op twee bijna perfecte tafels met een geheel ijzeren frame. We hebben de tafels iets verbreed, zie hieronder het resultaat. Wij zijn blij met onze buren.

 

Janam met een van de twee tafels

 

Oscar verbreedt een tafel met een houten plaat.

 

Het eindresultaat. Joepie.

 

 

 

 

 

Delen:

4 thoughts to “Avonturen van een winkelier”

  1. Wat een ingeving … de fiets op slot zetten, haha. En dan nog een ijsje uitdelen ook 🙂 Gelukkig is het niet verder geëscaleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *