Afscheid

Bianca moet helaas stoppen

 

 

Bianca werkte eerder al een tijdje bij ons als vrijwilliger. Ze verhuisde naar Soest en pakte daar haar leven op. Het fietsenmaken bleef echter kriebelen en ze kwam weer bij ons terug. Maar soms zit het tegen in het leven. Haar man werd plotseling ernstig ziek. Ja, en als er dan ook nog twee kinderen zijn die de zorg verdienen, dan is de keuze gauw gemaakt. Met pijn in het hart heeft Bianca afscheid genomen. We vierden het met een heerlijk stuk taart, dat dan weer wel. Het ga je goed Bianca, met jou en je gezin!

 

Lief briefje

Komt een vader de winkel in met een blauw kinderfietsje. Het fietsje van zijn dochter die de fiets inmiddels ontgroeid is. Ze heeft er een briefje bij gedaan. Gemakkelijk was het afscheid blijkbaar niet…We zullen extra goed voor de fiets zorgen.

 

Kraken en piepen

Soms lijkt De Fietswerkplaats wel een fitnesscentrum. Dan hebben we alle kracht nodig, moeten we alle krachten bundelen om een fiets van de sloop te redden.

 

 

Hier zijn Bertil (links), Ronald (rechts) en Janam (achter) bezig om een zadelpen eruit te krijgen. De zadelpen heeft dan al dagenlang in de kruipolie gestaan. Het is een riskant klusje. Voor de fiets dan. Want als de zadelpen er niet uit gaat, of afbreekt, is de fiets verloren. Doei fiets. We zetten de zadelpen in de bankschroef en bewegen de fiets dan op en neer. Ronald probeert de fiets dan naar boven te trekken. Een half uur lang krijste de fiets van jewelste. Hij piepte en kraakte en gaf maar niet op. Maar de mannen gaven ook niet op en uiteindelijk dankzij machtig teamwork, gaf de fiets zich gewonnen. Bij zoveel verzet zou je verwachten dat het om een hele lange zadelpen zou gaan, maar niets van dat alles. Gewoon een ordinaire korte zadelpen. Soms kunnen die ook muur en muur vast zitten. Maar gelukkig ook weer los gaan. Jullie zijn toppers mannen. Goed gedaan.

 

Delen:

One thought to “Afscheid”

  1. Hrt nieuws was weer de moeite waard, er is dus soms ook spierkracht nodig. Veel succes verder. met groet. IEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *