Afscheid en een nieuw avontuur

Afscheid Abraham

 

Met pijn in ons hart hebben we afscheid genomen van Abraham. Hij heeft een half jaar bij ons gewerkt. Hij ontwikkelde zich razendsnel tot een goede fietsenmaker en een geliefd collega. Toch besloot hij er mee te stoppen. Hij wil een andere richting op, welke richting dat is weet hij nog niet precies. Hij kwam afscheid nemen met taart en had voor iedereen een knuffel of een boks. Het ga je goed Abraham. En mocht je je nog bedenken…je bent bij ons altijd welkom.

Welkom Lars

 

Sinds een paar weken werkt Lars bij ons. Hij komt niet uit het fietsenmakersvak, maar wil het graag proberen. Na een poos thuis gezeten te hebben wil hij weer graag de handen uit de mouwen steken. Nou, bij ons is altijd wel werk aan de winkel. Zet hem op Lars, neem je tijd ervoor.

Een nieuw avontuur

Ja, zo voelt het. Een nieuw avontuur. Want Roben en ik zijn vandaag naar de Kamer van Koophandel geweest. We hebben De Fietswerkplaats veranderd van een eenmanszaak in een VOF, een vennootschap onder firma. We zijn nu beiden eigenaar.

 

Roben zet zijn handtekening

 

Ton zet zijn handtekening

 

Hoezo deze verandering? Roben heeft naast zijn werk in De Fietswerkplaats recentelijk een eigen zaak gehad. Dat ging prima, het ging in goed overleg en zijn zaak liep prima. Hij werkte deels in De Fietswerkplaats en deels in zijn eigen bedrijf. Totdat hij ernstige rugklachten kreeg. Hij is toen gestopt met zijn eigen zaak en gaf toen aan weer graag full time bij De Fietswerkplaats te willen werken. Super leuk, maar het heeft ook een keerzijde. Want bij blijvende arbeidsongeschiktheid, kan de werkgever verplicht worden om twee jaar het loon door te betalen. Dat is een behoorlijk risico, hoe dat op te lossen? Een arbeidsongeschiktheidsverzekering had een oplossing kunnen zijn, maar dat is kostbaar. Daarom hebben we gekozen voor een VOF. Binnen de VOF hebben we afspraken gemaakt over de financiën, over het beleid voor de komende tijd en ook hoe we om gaan met ziekte en arbeidsongeschiktheid. De risico’s zijn nu aanvaardbaar en als we het goed doen, hebben we er beiden profijt van. Dat is het idee, dat is het plan. Wij hebben er zin in.

 

 

 

Delen:

2 thoughts to “Afscheid en een nieuw avontuur”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *