Actie Kinderfiets

ANWB kinderfietsenplan

 

 

De ANWB roept haar leden op kinderfietsen te doneren. Het is een landelijke actie. Omdat wij kinderfietsen goed kunnen gebruiken, hebben wij direct onze samenwerking aangeboden. De ANWB reageerde enthousiast en De Fietswerkplaats is het inzamelpunt voor kinderfietsen in Amersfoort. Het gaat ons vooral om kinderfietsen met de bandmaten 24 en 26 inch, fietsen voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Benieuwd wat de samenwerking op zal leveren.

 

Fietsen, fietsen en nog eens fietsen

 

Onze voorraad fietsen die we nog op gaan knappen, met aan het plafond de reservewielen

 

In tegenstelling tot de kinderfietsen zitten we ruim in de volwassen fietsen. Het is niet te geloven hoeveel fietsen we dagelijks krijgen. Daar zijn we blij mee. Daarnaast halen we elke tweede zaterdag van de maand fietsen op. De afgelopen keer hebben we ook in Utrecht en Soest een aantal fietsen opgehaald, maar een volgende keer doen we dat niet meer. We gaan ons beperken tot Amersfoort en Leusden. Als we verder weg fietsen ophalen, levert ons dat meer werk op en  kunnen we de verwerking van de fietsen niet aan. Sorry Utrecht, sorry Soest.

 

Teamwork

 

Ton en Lars aan het werk om de zadelpen eruit te krijgen

Het werken met tweedehands fietsen vereist op zijn tijd teamwork. Machtig mooi. Een onmogelijke klus toch klaren. Deze week zat een zadelpen muur en muurvast. En een fiets met een muurvaste zadelpen is onverkoopbaar. We zijn er dagen mee bezig geweest. In de kruipolie, verhit, in de bankschroef. We hebben alles uit de kast gehaald. Niet alleen Lars en Ton, zoals op de foto, maar ook Roben en Patrick. Het is dan superzwaar werk, waarbij je goed op je rug moet letten. En uiteindelijk….na dagen werk….. Nee, niet gelukt. We hebben de pin er niet uitgekregen. Ja, dat kan dus ook, een enkele keer lukt het niet. Dan staan we voor raadselen. Maar het teamwork, dat was prachtig.

 

Delen:

One thought to “Actie Kinderfiets”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *